Blog

Prašiček ali jagenjček (pečen v saču)

Prašiček ali jagenjček (pečen v saču)

Prašiček ali jagenjček je poslastica, ki ne sme manjkati na nobenem večjem prazniku v Beli krajini. Prašiček se peče nad vročim ogljem v enem kosu, božanski okus pa pride do izraza, ko njegova koža začne pokati. Belokranjci na podoben način na ražnju pripravljajo tudi mlado jagnje. Sveži kruh, mlada čebula, paradižnik in druga sezonska zelenjava so dobra priloga k obema vrstama mesa. Po stari tradiciji obe specialiteti pripravljajo več ur na prostem ali v zidani peči, zato priprava pujska ali jagenjčka velja za izjemen družabni dogodek.

Belokranjski žlinkrofi (Dumplings)

Belokranjski žlinkrofi (Dumplings)

V različnih slovenskih regijah se žlinkrofi pripravljajo na različne načine. Najbolj znani so idrijski, ki se od belokranjskih razlikujejo po nadevu. Majhni žepki so običajno napolnjeni z mešanico piščančjega in govejega mesa, pražene čebule, drobtin in peteršilja. Žlinkrofi se kuhajo približno 15 minut, nato pa se postrežejo na piščančji masti ali maslu.

Belokranjska Pogača (Flatbread)

Belokranjska Pogača (Flatbread)

Nič vas ne pozdravi v Beli krajini tako toplo kot dišeči beli kruh, ki ga z vami delijo domačini. Belokranjska pogača je okrogla testena poslastica, posuta z grobo soljo in kumino, s katero vas pozdravijo domačini. Pogača se nikoli ne reže, temveč se deli na tradicionalen način, tako da se odlomijo koščki. Belokranjska pogača je zaščitena kot zajamčena tradicionalna posebnost in ima certifikat EU, ki označuje jed z zaščiteno označbo porekla.

Glamping v Big Berryju

Glamping v Big Berryju

BIG BERRY Luxury Lifestyle Resort ponuja pristno življenjsko izkušnjo, ki je popolnoma vključena v pristno življenjsko okolje! Resort BIG BERRY se nahaja na pravljični lokaciji v Beli krajini, pod krošnjami stoletnih dreves, kjer se reka Kolpa in Lahinja združita v eno.Gre za prav posebno obliko luksuznega turizma, ki temelji na tesni povezanosti z naravnim okoljem, hkrati pa nam ponuja vse razkošje, ki si ga želimo.Ideja, ki je združena v sloganu BIG BERRY – Razkošje svobode, je predvsem odlična lokacija za druženje ali počitnice, saj na površini 2,5 hektarja ponuja veliko možnosti za različne aktivnosti.Letovišče ponuja luksuzne in popolnoma opremljene mobilne hišice ter kar 52 mest

Čarobni september ob reki Kolpi

Čarobni september ob reki Kolpi

adminadmin 17/06/2018 Uncategorized

September se počasi približuje in ta mesec je idealna kombinacija poletnega in jesenskega veselja. Raznolikost možnosti in dejavnosti ponuja idealno priložnost za sanjske počitnice.

Zaradi velikega zanimanja sta julij in avgust popolnoma zasedena, septembra pa je na voljo še nekaj mest, kjer lahko uživate ob koncu poletne sezone in pozdravite čudovite barve in vonje jeseni.

Raziščite skrite poti ob reki Kolpi s kolesom ali kanuji in doživite čar obiska vinograda in trganja grozdja.

Podaljšani vikend v Beli Krajni – Kraj, ki si ga boste zapomnili

Podaljšani vikend v Beli Krajni – Kraj, ki si ga boste zapomnili

adminadmin 17/02/2018 Uncategorized

Vsem, ki so jo že obiskali, je znano, da je Bela krajina posebna destinacija z raznoliko pokrajino in eno samo reko Kolpo.

Našim gostom radi ponujamo doživetja in vidimo pogled na njihove obraze že po nekaj dneh, ki jih preživijo na tej čudoviti lokaciji.

To je popolna regija “zunaj ustaljenih poti”, kjer lahko brez velike gneče raziskujete čudesa, spoznavate običaje in tradicijo, okušate pristno lokalno hrano in uživate v neokrnjeni naravi.